MyFitness

Trenere Ieva Kozinda iesaka rabarberu sezonas kūku bez miltiem un sviesta!

Sajauc bļodā:

  • 3 pakas (180g) vājpiena biezpiena
  • 4 olas dzeltenumus
  • 3-4 smalki sagrieztus rabarberus
  • 3 tējkarotes mannā
  • tējkaroti cepamā pulvera
  • cukuru pēc savas izvēles.
  • 4 olas baltumus ar šķipsniņu sāls saputo un iecilā masā

Liek cepties uz 200 grādiem ~40min.

Kā mērci izmanto blenderētas ogas (ar vai bez banāna), saldētu augļu sorbertu vai ēd tāpat.

Jo masā liksi vairāk cukura, jo saldāka kūka būs, bet atceries par lielo kaloriju skaitu cukurā, tāpēc labāk pievieno kādu karoti mazāk (kā alternatīva būs medus vai saldinātājs).

 

Rabarberu uzturvērtība (100 gr)

kcal 16

olbaltumvielas 0,7 g

tauki 0,1 g

ogļhidrāti 2,5 g

 

Rabarberu ārstnieciskās īpašības:

* Labvēlīgi ietekmē urīnceļu sistēmu, piemīt urīndzenošs efekts, tāpēc ieteicams lietot cilvēkiem, kuriem ir nosliece uz tūsku.

* Izmanto kā spēcinošu līdzekli, ja ir avitaminoze.

* Labvēlīgi iedarbojas uz ādas stāvokli, matiem un nagiem.

* Pateicoties augstajam magnija sāļu saturam, kālijam un fosforam, rabarberus lietderīgi ēst, ja ir mazasinība, jo tie aktivizē asins šūnu veidošanos.

* Urīndzenošā efekta dēļ bieži izmanto kā ārstniecisku līdzekli, ja ir podagra un aknu slimības gadījumos.

* Rabarberu kātos ir daudz askorbīnskābes, kas aizsargā organismu no vīrusiem, infekcijām un priekšlaicīgas novecošanās, kā arī A vitamīns.

Labu apetīti novēl trenere Ieva Kozinda!

Aizvērt

MyFitness jaunumi

Piesakies MyFitness jaunumiem un esi vienmēr informēts par jaunākajām treniņu iespējām, klubu aktivitātēm un piedāvājumiem!

Aizvērt

Aizmirsāt paroli?