MyFitness

Dažas idejas olu ēdieniem bez majonēzes, lai smaguma sajūta, kas piezagusies svētku laikā, vairs nebūtu jūtama. Novērtēs gan mājinieki, gan kolēģi otrdienas rītā!

Pildītās olas

Nepieciešams

  • burciņa rīvētu marinētu galda biešu (ko pēc tam izmanto aukstās zupas pagatavošanā)
  • 3 cieti vārītas olas
  • 3 tējkarotes bezpiedevu jogurta
  • ¼ tējkarote sinepju
  • 2 redīsi, melnie pipari un daži lociņi

Pagatavošana

  1. Marinētās bietes izliek bļodā un starp tām uz 30 minūtēm ieliek nokrāsoties vārītas nomizotas olas.
  2. Kad olas baltums iekrāsojies rozā, olas izņem no bļodas, pārgriež uz pusēm un ar karotes palīdzību uzmanīgi izņem olas dzeltenumu.
  3. Olas dzeltenumus samīca un sajauc ar bezpiedevu jogurtu un sinepēm.
  4. Iegūto masu sapilda nokrāsotajos olu baltumos.
  5. Dekorē ar redīsa šķēlīti, zaļajiem lociņiem un pārber melnos piparus.

Ja no atlikušajām olām un izmantotajām bietēm gatavosi auksto zupu, bet klāt kārojas kāds pīrādziņš, pagatavo lavašu ar liesu siera salātu pildījumu. Pīrādziņš ir ar zema tauku satura sieru un bezpiedevu jogurtu, bet patiesi gards.

Siera salātu pīrādziņš

Nepieciešams

  • 3 – 5 vārītas olas
  • 2 burkāni
  • 200g 10% siera
  • 8 – 10 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • 1 tējkarote sinepju
  • saspiesta ķiploka daiviņa
  • melnie pipari
  • kukurūzas galetes pasniegšanai
  • kāds zaļumiņš dekorēšanai
  • lavašs
  • 1 olas dzeltenums
  • lociņi un sezama sēklas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Siera salātu pagatavošanu lasi šeit.
  2. Lavašu sagriež 4 – 6 kvadrātiņos vai loksnēs.
  3. Liek pa karotei salātu katra lavaša kvadrātiņa vidū un aizloka malas.
  4. Pārsmērē pildītā lavaša kabatiņas ar olu dzeltenumu, pārber sezama sēklas.
  5. Kabatiņas liek uz cepampapīra cepeškrāsnī 190 °C uz 15 – 20 min.
  6. Pirms ēšanas pārber sagrieztus lociņus.

Ja gribās ko vieglu un ātri pagatavojamu, taisi avokado – garneļu salātus!

Avokado-garneļu salāti

Nepieciešams

  • 1 – 2 cieti vārītas olas
  • sauja salātlapu
  • 50 – 100g garneļu
  • ½ nomizota avokado
  • 1 mazais gurķis
  • 15g izlobītu pistāciju (var aizstāt ar mandeļu skaidiņām)
  • 1 tējkarote olīveļļas vai rapšu eļļas
  • melnie pipari un 1 citrona šķēle

Pagatavošana

  1. Uzliek salātapas uz šķīvja.
  2. Vidū ieliek 4 daļās sagrieztas olas, pievieno garneles, kubiņos sagrieztu gurķi un avokado.
  3. Pārlej tējkaroti eļļas, pārber pistācijas un melnos piparus.
  4. Pasniedz un pirms ēšanas apslaka ar citrona šķēlītes sulu.

 

Lai labi garšo!

 

Raksts un foto veidots sadarbībā ar Klintu un blogu foodprep.lv . Jaunākajā rakstā atradīsi vēl dažas idejas, kā izmantot neapēstās Lieldienu olas. Seko Foodprep.lv instagram @foodpreplv, lai redzētu praktiskus piemērus, kā uzlabot savus ēšanas paradumus!

Aizvērt

MyFitness jaunumi

Piesakies MyFitness jaunumiem un esi vienmēr informēts par jaunākajām treniņu iespējām, klubu aktivitātēm un piedāvājumiem!


Lūdzu pārskatiet mūsu privātuma politiku.

Aizvērt

Aizmirsāt paroli?

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?