MyFitness

Mani sauc Danēla, un līdz 2019. gada augustam sporta zāli uzrunāju uz Jūs.

Kopš 7. klases bija atbrīvojums no sporta stundām muguras un sirds problēmu dēļ. Sporta stundu neapmeklēšanu brīvajā laikā aizpildīju ar sev tīkamajām aktivitātēm – peldēšanu, riteņbraukšanu un dejošanu.

Nemanot pienāca pieaugušā cilvēka dzīve un no tā izrietošie pienākumi un atbildība. Studijas un darbs aizņēma lielāko daļu ikdienas, bet brīvais laiks tika veltīts, lai atpūstos un laiskotos.

Bija pat brīži, kad darbs bija vairāk kā vajag, ka pat īsti atpūtas nebija – darbs, mājas, darbs, mājas un tā uz riņķi. Pārāk maz miega, pārāk daudz ēšanas.

Svars man vienmēr ir lēkājis, taču vienmēr ir bijis normas robežās, kā arī tie kilogrami, kas pienāca, ātri vien tika nomesti. Taču vairs tā nenotika – kilogrami strauji pieauga un drēbes kļuva šaurākas. Divu gadu laikā svars “uzauga” no 75 līdz 101 kg.

Izmēģināju diētas un ēdiena daudzuma samazināšanu, taču svars nekritās. Apnika arī bezspēks un aizdusa, kāpjot pa kāpnēm. Kaut kas lietas labā bija jādara – jāsper solis nezināmajā! Taču – ar ko sākt? Kā būs labāk?

Galvā grozot dažādas domas, izlēmu, ka vajag palīgu, kas parādīs un pārbaudīs, ka vingrinājumus veikšu pareizi un būšu uz pareizā ceļa. Izvēlējos MyFitness, jo sporta zāles bija tuvu gan darbam, gan dzīvesvietai. Nezinot, kuru treneri izvēlēties, aizsūtīju aprakstu par sevi un savām vēlmēm.

Kamēr gaidīju ziņu no MyFitness privātā trenera, apmeklēju Body & Mind nodarbības. Sākumā domāju, ka nebūs nekas sarežģīts – vienkārši pastaipīties. Ak, mana naivā domāšana! Pēc pirmās nodarbības sapratu, ka esmu kļuvusi par mietu. Vairs nebiju tik lokana kā pirms desmit gadiem. Ne tuvu! Pirmajā nodarbībā jutos kā miets, kas var salūzt, ja vairāk pielieksies vai pastaipīsies. Tik stīva biju kļuvusi. Taču tas neatturēja jau pēc divām dienām apmeklēt nākamo nodarbību un ieplānot, ka 2-3 reizes nedēļā apmeklēšu Body & Mind grupu nodarbības.

Man ļoti paveicās ar izvēlēto treneri – Inesi Liepiņu. Ar viņu izrunāju visas veselības problēmas, kas man bija, tika piemeklēti ne tikai tie vingrinājumi, kurus varēju izpildīt, bet arī tie, kurus man patika pildīt. Tika pārrunāti arī ēšanas paradumi. Sākumā nebija viegli, jo visas maliņas sāpēja, bija sagurums, taču visgrūtāk bija ar ēšanu. Nebija nepieciešamības izslēgt kādu produktu veidu, taču sākumā bija nepieciešams skaitīt kaloriju daudzumu. Katru vakaru, gatavojot maltītes nākamajai dienai, svēru katru sastāvdaļu un ar aplikācijas palīdzību rēķināju kalorijas. Protams, bija norādes, kuru pārtiku labāk uzņemt, lai sasniegtu rezultātus, bet strikti noteikumi nebija.

Sākumā nedēļas laikā tika “nomests” pa kilogramam, taču ātri vien nedēļas laikā “pazuda” trīs līdz četri kilogrami, kā arī ar laiku palika vieglāk – nevarēju sagaidīt, kad varēšu iet sportot. Bez produktu svēršanas un kalorijas skaitīšanas varēju sagatavot sev maltītes. Trīs mēnešus sportoju treneres uzraudzībā, pēc tam pati. Tik liels azarts radās, ka sportoju trīs līdz pat piecas reizes nedēļā, katru reizi treniņš ilga divas stundas.

Sporta zāle ir mana miera oāze, jo varu atslēgt prātu no ikdienas rūpēm un veltīt laiku un visu uzmanību tikai sev. Tā pusgada laikā zaudēju 26 kilogramus, iegūstot tvirtu augumu. Savos 32 gados jūtos kā 25 gados.

Šobrīd ir grūti iztēloties, ka sports nav daļa no manas ikdienas. Tas no svara nomešanas kļuvis par veidu, kā uzmundrināt ķermeni, garu un prātu. Viena no sastāvdaļām, lai es būtu labākā sevis versija! MyFitness ir mainījis manu dzīvi!

#MYSTORY

Aizvērt

MyFitness jaunumi

Piesakies MyFitness jaunumiem un esi vienmēr informēts par jaunākajām treniņu iespējām, klubu aktivitātēm un piedāvājumiem!


Lūdzu pārskatiet mūsu privātuma politiku.

Aizvērt

Ieiet

Neesi MyFitness biedrs? Reģistrēties!

Aizmirsāt paroli?